כשהמדע מבין את מה שאני כבר יודעת על עצמי


היום נתקלתי בסרטון פרסומת של מישהו שאינני מכירה אבל בהשראתו אני כותבת פוסט זה. בסרטון הוא טוען כמה דברים שאני חושבת עליהם זמן רב ולדעתי בסיסיים בתהליך החלמה ויכולים להסביר מדוע לא כולם מרגישים טוב על קרניבורי/קיטו, וגם מדוע חשוב כל כך להקשיב לגוף.

ישנן בעיניי שלוש נקודות חשובות שהוא ציין בסרטון ואני רוצה לציין כאן:

  1. הוא דיבר על חוסר האמינות של הבדיקות ואיך הן יכולות להראות שהכל בטווח התקין למרות שהאדם ירגיש רע. לדעתי זוהי רק אחת הסיבות לכך שההקשבה למה שהאדם חווה בפועל צריכה להיות בעדיפות עליונה. עניין חוסר האמינות של הבדיקות זה משהו שאנחנו כבר יודעים וצוין כאן רבות בעמוד בעדויות של טבעונים לשעבר, רבים מהם מדווחים על בדיקות תקינות או עם רמת בעייתיות שאינה משקפת את היקף הסבל אותו הם חווים בפועל. בקורס של תזונת גאפס הוקדש חלק לנושא הזה וד"ר נטשה קמפבל-מקברייד הסבירה על בעייתיות הבדיקות, על מי יודע ולא יודע לקרוא אותן נכון, על הבעייתיות הרבה בפשנות שלהן ועל העובדה שלרוב הן מיותרות. ד"ר נטשה מדגישה את החשיבות העליונה של התנהלות לפי הסימפטומים של המטופל והקשבה למה שהוא חווה.
  2. הוא מדבר על כך שעשויות להיות בעיות בתפקוד התאי שיהוו גורם לבעיות. זה משהו שמעסיק אותי הרבה זמן כי אני חושבת שלדבר כזה עשויות להיות המון וריאציות והשלכות, סביר להניח שגם כאלה שאפילו עוד לא גילינו, והעניין הוא שאנחנו לא בהכרח נדע על קיומן אבל כן נוכל לראות תופעות של הגוף שישקפו זאת, וזה מה שבאמת משנה. אז שוב, לדעתי כדאי להיות בהקשבה לגוף, גם אם אנחנו לא תמיד מבינים באותו הרגע את הסיבה לסימפטום, במקום להתעלם וללכת ראש בקיר עם גישת תזונה מקובעת שהולכת נגד מה שמרגיש לנו שנכון לנו (כמו שאני עשיתי כשניסיתי לכפות על עצמי 100% קרניבורי נטול פחמימות).
  3. הוא מציין בסרטון ספציפית את האפשרות לבעיה בייצור אנרגיה, ובגלל שהיכולת של הגוף לייצר אנרגיה היא קריטית להחלמה מדובר בפקטור חשוב מאוד שמהווה תנאי בסיסי לשיקום הגוף. הנושא של ייצור אנרגיה הוא עוד עניין שמתקשר לסעיף הקודם ומעסיק אותי זמן רב, תהיתי לי רבות כיצד בעיות בתפקוד התאי בהקשר לייצור אנרגיה עשויות להשפיע על התגובה שלנו לתזונה מסוימת. בסרטון הוא מדגיש את החשיבות הרבה של לדאוג לייצור ATP בשביל ההחלמה. אם אשתף כאן שוב בניסיון האישי שלי, אחרי ניסיון רב בתזונה מבוססת פחמימות וניסיונות רבים להצליח בתזונה מבוססת שומן, התוצאה הברורה במקרה שלי היא שיש לי הכי הרבה אנרגיה כאשר אני מספקת לגוף את שני סוגי הדלק. כמובן זה יכול גם להיות קשור לכך שלא צרכתי מספיק שומן כאשר הייתי על תזונה מבוססת דלק-שומן, אך כן הגעתי למצב המקסימלי שיכולתי, לא יכולתי להשיג יותר ממה שהשגתי על אותו שביל ספציפי. מה ששוב גורם לי לחשוב שיש הרבה נתונים מהתמונה שאיננו יודעים ושעשויים לא להתאים לשבלונה התיאורתית עליה אנו מסתמכים. בפועל המציאות מורכבת יותר ואם לא נקשיב באמת לחוויה האישית של האדם אנו עלולים לסיים בלפגוע בו (אני אכן פגעתי בעצמי בניסיון לכפות על עצמי שבלונת תזונה שהלכה נגד מה שהגוף שלי אמר).

אלה הדברים העיקריים שרציתי לומר בהקשר לסרטון. התחושה שלי היא שהדברים הללו רלוונטים לי באופן אישי, אבל האמת היא שאני כבר לא מעוניינת בלנסות להבין כל פיפס, אם לא הייתי נתקלת בסרטון הזה כנראה לא הייתי כותבת על הנושא. אני נוכחת שוב שוב לדעת שלא רק שהמדע הוא מקור מידע חסר במהותו אלא שהגוף שלי תמיד צודק, גם אם באותו רגע אני לא מבינה את הסיבות למה שהוא אומר. זה כבר לא באמת משנה לי אם ההסברים שהצעתי כאן נכונים ומסבירים את החוויות שלי או לא, וזה לא משנה לי אם בסוף המדע מגלה את מה שאני כבר יודעת על עצמי ואיזשהו איש מקצוע יאשר את דבריי או לא. העניין האמיתי כאן הוא שהגוף שלי יודע והוא תמיד ידע בדיוק מה לעשות, אני פשוט סירבתי להקשיב. אני סירבתי להקשיב לו הן בתור טבעונית והן בתור קרניבורית. רק בדיעבד הבנתי שהשיעור האמיתי שלי בכל הסיפור הזה היה ללמוד לסמוך על הגוף ולסמוך על עצמי יותר מכל גורם סמכות חיצוני. על כך אני אני עובדת כעת. בינתיים התוצאות נפלאות, למרות התהליך המאוד לא פשוט שזה דורש ממני.

אז אתם כבר מבינים שאני שיניתי גישה בחודשים האחרונים, העמוד בפייסבוק וערוצי התזונה השונים שלי לא יחזרו להיות מה שהם היו מכיוון שאני אינני מה שהייתי. אני מחליטה כעת ספונטנית לכתוב לכם את מה שיש לי דחף לכתוב ואתם תעשו עם זה כרצונכם.

מתנצלת שלא הצלחתי להעתיק קישור לסרטון המדובר, כנראה כי הוא פרסומת. אני אשים לכם במקום זאת קישור לאתר ולחשבון שלו באינסטגרם (שם נתקלתי בסרטון הפרסומת שלו). אני לא מכירה אותו או את התכנים שלו, אז על אחריותכם. אני רק רציתי להשתמש בסרטון שלו כקרש קפיצה לפוסט.
כן הצצתי באתר שלו כדי לתת לכם מידע בסיסי עליו:
ד"ר ג'וש אקס, תזונאי קליני, דוקטור לכירופרקטיקה ומוסמך ברפואה טבעית. מייסד מרכז לרפואה פונקציונלית בנאשוויל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *